Frosseri, en dödssynd ;)
Middag blir grytbitar som fått puttra länge under lock tillsammans med purjo och sambal olek, mot slutet tillsätter jag grädde.
Grytbitarna kommer serveras med klyftpotatis som tillsammans med purjo, rödlök, kryddor och honung som just nu gojsar ihop sig i ugnen.
*
Efterrätt 1:
Vit & mörk chokladmousse.
Jag börjar alltid med den vita.
Bryt 100 g vit blockchoklad i bitar (mörk blockchoklad till nästa mousse, samma recept. Och smält över vattenbad.
2 dl vispgrädde som vispas tjock. Vispa hastigt i ett ägg och vispa ned chokladen.
Häll upp i lämpliga portionsskålar och låt stå kallt minst 1 timme före servering.

Efterrätt 2:
Favorit!
1 pkt digistive
175 g smällt smör
2 burkar karamelliserad kondenserad mjölk
1-2 bananer
3 dl vispgrädde
Mandarinklyftor eller jordgubbar.
Börja med att mixa kexen och blanda med det smälta smöret. Häll ut geggan i en lagom stor form.


Bred ut den karamelliserade mjölken över botten, skiva bananer och lägg ut ovanpå.

Avsluta med den vispade grädden och mandarinklyftorna (jordgubbarna)

Låt stå i kylen ca 1 timme före servering, en ordentlig sockerbomb :)
Trevlig helg folks :)
skriven
så mycke godis på en gång avundsjuk