Pitabröd med ryssröra, en favorit från skolmatsedeln från förr.

Hur gör man då?
 
Man börjar med att koka ris det tar längst tid, jag gjorde ris åt 4 personer.
Sedan strimlade jag vitkål, hackade upp ca 15 cm purjolök fint, en röd paprika och finrev en stor klyfta vitlök.
Ner i stekpannan tillsammans med i mitt fall 800 gram älgfärs (tror dock att skolan nöjde sig med nötfärs) som fick steka ihop sig. 
I med ris och kryddor: Salt, oregano, cayennepeppar, paprikapulver & en gnutta sambal olek.
Som jag serverade tillsammans med:
Egen tzatsiki (1 burk creme fraiche, pressad vitlök, riven gurka & lite citronpeppar), gurka, paprika och krispsallad. Plutta i allt i ett pitabröd och njuuuuuut!!! Det gjorde vi :)
 
En riktig smaksensation för hela familjen :) 
 
 
1 Robex Lundgren:

skriven

finna bilder

2 MADDISENJ.SE:

skriven

Mums vad gott det där såg ut

Svar: Det var mycket gott, bara att testa :D
Aurora Borealis

Kommentera här: