Kantarellsoppa!

Hösten är för mig soppornas årtid, finns väl inget mer värmande än en god varm soppa :)

Patrik käkar gärna lunch hemma då han får chansen och idag var en sån dag ♡

Börjar med att blötlägga tirkade trattisar ca två nävar. Tycker att just trattkantareller passar ypperligt i soppa då det är mer krut i smaken än i vanliga kantareller.

En klick smör i en panna, skiva ca fem cm purjo tunt, finhacka röd lök och plutta ner i pannan tillsammans med trattisar, 2 tärningar kycklingbuljong och en dutt vitt vin (0,5-1 dl efter smak).

Låt puttra ihop sig i en 15-20 minuter. Mixa sedan ihop till en slät röra:

Ser ju inte så gott ut nu ;) Späd ut med 6 dl vatten och koka upp, tillsätt 1 burk creme fraiche och smaka av med salt och peppar.

Servera med en god ostmacka och ett glas iskall mjölk :)




Kommentera här: